Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Σητεία: Γεωργικό φάρμακο έπεσε στο δίκτυο ύδρευσης

Σητεία: Γεωργικό φάρμακο έπεσε στο δίκτυο ύδρευσης
Η ΔΕΥΑΣ έλαβε άμεσα τα απαραίτητα μέτρα και ενήργησε προκειμένου να καθαριστεί προληπτικά όλο το δίκτυο ύδρευσης


Ένα ατύχημα σημειώθηκε σε γειτονιά της Κρήτης όταν γεωργικό φάρμακο έπεσε σε δίκτυο ύδρευσης σπιτιού με κίνδυνο την μόλυνση όλου του δικτύου της γειτονιάς.

Το περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη Τετάρτη στην Σητεία, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Άρδευσης του δήμου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

Την Τετάρτη, κατά την προσπάθεια δημότη να πληρώσει ψεκαστικο μηχάνημα με νερό το οποίο περιείχε γεωργικό φάρμακο προκειμένου να το χρησιμοποιήσει για ψεκασμό ελαιόδεντρων, έγινε αναρρόφηση του σκευάσματος με αποτέλεσμα το διάλυμα να εισχωρήσει στο δίκτυο ύδρευσης της οικίας του με μεγάλο κίνδυνο τη μόλυνση όλου του δικτύου ύδρευσης του τοπικού διαμερίσματος.

Η ΔΕΥΑΣ έλαβε άμεσα τα απαραίτητα μέτρα και ενήργησε προκειμένου να καθαριστεί προληπτικά όλο το δίκτυο ύδρευσης του τοπικού διαμερίσματος και να ελεγχθεί το νερό από διάφορα σημεία του δικτύου του χωριού για τυχόν υπολείμματα του σκευάσματος.

Προκειμένου να αποφευχθούν μελλοντικά παρόμοιες καταστάσεις, σας ενημερώνουμε ότι απαγορεύεται ρητά, ως ορίζουν οι κανονισμοί για τα δίκτυα ύδρευσης, η χρησιμοποίηση των δικτύων για παρόμοιες ενέργειες και χρήσεις. Οποιοσδήποτε δημότης εντοπιστεί να κάνει χρήση του δικτύου ύδρευσης για τον παραπάνω σκοπό θα διώκεται ποινικά από τη ΔΕΥΑΣ με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Πηγή: cretapost.gr

Συνολικες προβολες σελιδας