Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

Νέα εποχή της Ένωσης Σητείας

imageΣε Γενική Συνέλευση έγινε χθές (18/8/2014) σύμφωνα με τον Ν.4015/2011 η οριστική μετατροπή της Ένωσης Σητείας, σε Αγροτική Εταιρική Σύμπραξη. 

Στο νέο σχήμα συμμετέχουν οι 14 από τους 30 παλιούς πρωτοβάθμιους συνεταιρισμούς της επαρχίας Σητείας, όπως επίσης και οι Οργανώσεις Παραγωγών ελαιολάδου (4.500 μέλη περίπου) και οίνου (500 μέλη περίπου). Το παραγωγικό τους δυναμικό περιλαμβάνει 12 ελαιουργεία (ελαιοτριβεία) με 5.000 περίπου τόνους σε μια φυσιολογική βεντέμα (ελαιοπαραγωγική απόδοση).

Η συγκρότηση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και η έγκριση της εκτίμησης των ορκωτών ελεγκτών για τα περιουσιακά στοιχεία, έχουν προγραμματισθεί για τις 30 Αυγούστου.

Οι εξελίξεις αυτές ξεμπλοκάρουν τις διαδικασίες ώστε να προχωρήσει η Ένωση Σητείας στην στρατηγική κοινοπραξία με την ΓΑΙΑ ΑΒΕΕ και στην οικονομική της εξυγίανση.

Σε αποκλειστικές του δηλώσεις στο olivenews.gr ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Μανώλης Βακόντιος εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η κορυφα'ία ποιότητα και το καλό όνομα που με τόσους κόπους κατέκτηση η Σητεία, θα βρούν την ανταπόδωση που δικαιούνται στις αγορές για το καλό του εισοδήματος των ελαιοπαραγωγών.


Βασίλης Ζαμπούνης
 
Πηγή : olivenews.gr
 
 

Συνολικες προβολες σελιδας