Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Ασύλληπτη καταγγελία για τα πυροσβεστικά αεροσκάφη που επιχειρούν στη Σητεία

Στο Χανδρά της Σητείας ο τόπος φλέγεται. Δυνατοί άνεμοι, δύσβατη περιοχή κι ένας άνισος αγώνας με τις φλόγες για τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις.
Η ελπίδα της κατάσβεσης στηρίζεται περισσότερο στα πυροσβεστικά ελικόπτερα. Οι περίοικοι παρακολουθούν από το πρωί με αγωνία τον ουρανό για να δουν που γίνονται ρίψεις. Τα δύο ελικόπτερα γεμίζουν τρεις φορές ή τέσσερις από τη θάλασσα, αδειάζουν το υγρό τους φορτίο και μετά ... χάνονται.
Αναγνώστης του eΚρήτη, μας ειδοποιήσε πως ο λόγος της "εξαφάνισης" των ελικοπτέρων την κρίσιμη στιγμή που οι φλόγες μαίνονται είναι ο ανεφοδιασμός τους. Όχι με το νερό που χρειάζονται για τις ρίψεις αλλά με τα καύσιμα που απαιτούνται για να επιχειρούν στο σημείο της φωτιάς. Οι πληροφορίες που μας μετέφερε λένε πως ο ανεφοδιασμός γίνεται στο ... Ηράκλειο. Εξού και η καθυστέρηση. Ρωτήσαμε σχετικά το συντονιστικό της Πυροσβεστικής και αναζητήσαμε τον Περιφερειακό προϊστάμενο της Υπηρεσίας. Απάντηση για την ώρα δεν έχουμε αλλά οι πληροφορίες επιμένουν πως υπάρχει σύμβαση ανεφοδιασμού των πυροσβεστικών ελικοπτέρων μόνο από Ηράκλειο. Αν αυτό αληθεύει χάνεται πραγματικά πολύτιμος χρόνος για την κατάσβεση μίας φωτιάς σε μία από τις ομορφότερες περιοχές της Σητείας (έχει χαρακτηριστεί απείρου φυσικού κάλλους) επειδή τα καύσιμα των ελικοπτέρων σπαταλώνται στην διαδρομή αντί να χρησιμεύουν στην ουσιώδη κατάσβεση.
Πηγή : ekriti.gr

Συνολικες προβολες σελιδας