Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Συγκρούσεις δημιουργεί η συναυλία του Γιλαννη Αγγελάκα στη Μυρσίνη



https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQCqCpOCMmxQubnEO2Rh-uQYghnW-PwoeOQww9ZmbWJZGLzEnu0
Μετά την ανακοίνωση της συναυλίας του Γιάννη Αγγέλακα στην Μυρσίνη,
ο σεβασμός μου προς στους φίλους και προς στην ιστορία του ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΥΡΣΙΝΗΣ, τον οποίο επί χ ρόνια τον υπηρέτησα ανιδιοτελώς, με υποχρεώνουν να αναφερθώ για πρώτη φορά δημόσια στα γεγονότα που με ανάγκασαν να συγκρουστώ με το τότε, (αν και παραμένει σχεδόν ίδιο μέχρι και σήμερα), συμβούλιο του συλλόγου.


Την Άνοιξη του 2005, ο Γιάννης Αγγελάκας παραχωρεί συνέντευξη στους Schooligans, στο τότε ένθετο της Ελευθεροτυπίας και στην οποία αφιερώνει το ακυκλοφόρητο τραγούδι,"ΑΙΡΕΤΙΚΟ, στον τFCτε αρχιεπίσκοπο και νυν Μακαριστό Χριστόδουλο.

Την επόμενη μέρα, η εφημερίδα ΕSSPRESO αναφέρεται με πρωτοσέλιδο για επίθεση γνωστού ροκ σταρ στον Αρχιεπίσκοπο.

Εκείνη την εποχή στην Μυρσίνη έχει ήδη παγιωθεί μια Χριστοδουλονεορθόδοξη άποψη και η οποία έλέγχει πλήρως το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου.

Το Ιούλιο του 2005, οι συνεργάτες του Αγγελάκα ζητούν από τον ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΥΡΣΙΝΗΣ να τους συνδράμουν για να παρουσιάσουν για πρώτη φορά στον Νομό Λασιθίου, την πρώτη ουσιαστικά δουλειά του Αγγελάκα και των συνεργατών του, στην μετά " ΤΡΥΠΕΣ" εποχή, τις "Ανάσες Των Λύκων".

Το συμβούλιο του συλλόγου όχι μόνο αρνήθηκε την συνδρομή του στο αίτημα, αλλά με απαράδεκτα επιχειρ ήματα προσπάθησε τα δικαιολογήσει την άκρως προσβλητική στάση του.

Επικαλέστηκε, ανωριμότητα κοινού για το συγκεκριμένο μουσικό έργο, οτι θα έπρεπε κατ' αρχήν να παρουσιαστεί και σε άλλα μέρη έτσι ώστε να "δοκιμαστεί"!
και οτι δεν ήταν καθιερωμένο στην εναλλακτική μουσική σκηνή!

Επιχειρήματα τα οποία όχι μόνο προσέβαλαν τους φίλους, την ιστορία του Συλλόγου, τους καλλιτέχνες αλλά επιπλέον εμφανώς τους λογόκριναν.

Η στάση μου απέναντι σε αυτά τα γεγονότα ήταν αναπόφευκτα, αδίκως η δικαίως, σκληρή, ζητώντας την διαγραφή μου από τον σύλλογο, όπως επίσης την παραίτηση του διοικητικού συμβουλίου για προσβολή του καταστατικού και της ιστορ ίας του.

Ερωτώ, λοιπόν, τι μεσολάβησε από τότε και μέχρι σήμερα, μεταξύ του μεταλλαγμένου από Χριστοδουλονεορθόδοξου σε ΣΥΡΙΖΟνεοορδόδοξου -αχταρμά- (μια νέα νεομοντέρνα πολιτική άποψη στην σύγχρονη Ελλάδα), συμβουλίου του ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΥΡΣΙΝΗΣ, και του "ΑΙΡΕΤΙΚΟΥ" Γιάννη Αγγελάκα, ώστε αμφότεροι να αποφασίσουν να πραγματοποιήσουν συναυλία στην Βρύση Της Μυρσίνης.

Υποθέτω οτι:
α) το κοινό κατέστει επί τέλους ώριμο για να ακούσει προχωρημένες μουσικές
β) το καλλιτεχνικό έργο έχει πλέον δοκιμαστεί σε συναυλίες ανά την Ελλάδα άρα είναι άξιον παρουσίασης,
γ) οι μουσικές του Αγγελάκα και των συνεργατών του έχουν επιτέλους καθιερωθεί στην εναλλακτική μουσική σκηνή, άρα δικαιούνται να παρουσιαστούν και στην Μυρσίνη
δ) η αλλαγή του πρώτου συνθετικού που από Χριστοδουλο...μετατράπηκε σε ΣΥΡΙΖΟ... διευκόλυνε ίσως την επαφή
ε) εκτός αν είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΥΧΑΙΑ η επιλογή της συγκεκριμένης χρονικής στιγμής για την επίσημη επιστροφή του φίλου Γιάννη στην Μυρσίνη.
Θέτω το παραπάνω κείμενο στην διάθεση του αναγράφοντα την ιστορική διαδρομή του ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΥΡΣΙΝΗΣ.

Νίκος Α. Μακρυνάκης


Συνολικες προβολες σελιδας