Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Λασίθι: Τράβηξαν το καλάμι τους και είδαν αυτό το ψάρι - Οι μικροί ψαράδες τα έχασαν όταν έμαθαν περί τίνος επρόκειτο (Φωτό)!

ΦΩΤΟ από candianews.gr
Η παρέα των παιδιών ψάρευε, όταν ξαφνικά όλος ο κόσμος που βρισκόταν στην παραλία συγκεντρώθηκε κοντά τους...

Εκεί που ψάρευαν οι μικροί λουόμενοι στην παραλία της Αμμουδάρας έβγαλαν ένα λαγόψαρο, μεγάλο σε μέγεθος, όπως δείχνει και η φωτογραφία, ψόφιο δίπλα σε ένα μπρατσάκι...

Το έβγαλαν μικρά παιδιά και αυτό σημαίνει ότι τα ψάρια αυτά φτάνουν πλέον πολύ κοντά στις ακτές. Έχουν καταγραφεί επιθέσεις σε λουόμενους ενώ είναι ζημιογόνο διότι τρώει άλλα ψάρια, που είναι πιασμένα στα δίχτυα των ψαράδων. Στη χώρα μας τουλάχιστον δεν καταναλώνεται, λόγω των τοξικών ουσιών, αλλά σε χώρες της ανατολής θεωρείται εκλεκτός μεζές.
Οι σεφ που το καθαρίζουν, θα πρέπει να είναι ιδιαιτέρα προσεκτικοί, διότι ένα λάθος μπορεί να αποβεί μοιραίο για αυτούς που θα το καταναλώσουν. Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί περιπτώσεις αλίευσης ή εμφάνισης λαγόψαρου ή λαγοκέφαλου, σε περιοχές όπως η Ιεράπετρα και η Χαλκιδική.
ΦΩΤΟ από plomarinews.gr
Ο λαγοκέφαλος είναι ψάρι που ζει κυρίως στον Ινδικό και τον Ειρηνικό Ωκεανό. Μετά το 2003 εμφανίστηκε και στη Μεσόγειο, καθώς και στο Αιγαίο, ως λεσσεψιανός μετανάστης, μεταναστεύοντας δηλαδή από την Ερυθρά Θάλασσα μέσω της διώρυγας του Σουέζ στη Μεσόγειο.
Η κατανάλωσή του, χωρίς να απομακρυνθούν πριν το μαγείρεμα μέρη του που περιέχουν τη δηλητηριώδη τοξίνη τετραδοτοξίνη, μπορεί να επιφέρει αναπνευστικές διαταραχές, ανεπάρκεια του κυκλοφορικού συστήματος, μυϊκή παράλυση και ακόμη και θάνατο.
Πηγή: candianews.gr

Συνολικες προβολες σελιδας