Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Αντιδράσεις για το εργοστάσιο καύσης Βιομάζας στη Γκέλα Σητείας

https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSlUUNwCg5uuImmDFHbe7OUMdvoqQWytuddmkNsU9vqhwmkOFHxΚαλώ όσους συνδημότες θεωρούν αναγκαία κάποια αντίδραση στην επιχειρούμενη εγκατάσταση εργοστασίου ηλεκτροπαραγωγής από καύση βιομάζας στη Γκέλα-Σητείας και συμφωνούν με το παρακάτω σχετικό κείμενο,
να κοινοποιήσουν την παρούσα δημοσίευση, η οποία θα αποτελέσει τη βάση για συλλογή υπογραφών και να μου στείλουν ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ και το email τους για την συμμετοχή στην ΟΜΑΔΑ ΠΡΟΤΩΒΟΥΛΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΒΙΟΜΑΖΑΣ ΣΤΗ ΓΚΕΛΑ ΣΗΤΕΙΑΣ
στο email: dimitropoulakis@gmail.com
Ακολουθεί το κείμενο:

ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΒΙΟΜΑΖΑΣ ΣΤΗ ΓΚΕΛΑ ΣΗΤΕΙΑΣ
1. Λέμε όχι στην εγκατάσταση του εργοστασίου καύσης βιομάζας στην περιοχή Νταούσο - Γκέλα, μόλις μισό χιλιόμετρο από τα σπίτια της Σητείας. Τα εργοστάσια αυτά είναι συνδεδεμένα με την έκλυση σειράς επιβλαβών ουσιών στην ατμόσφαιρα και τα οποία λόγω των συχνών ρευμάτων του αέρα θα καταλήγουν στην πόλη, καθώς και τοξικών αποβλήτων που θα μολύνουν το υπέδαφος, σε περίπτωση δε ατυχήματος, η οικολογική καταστροφή θα είναι ανυπολόγιστη.
2.Δηλώνουμε ότι αρνούμαστε οποιαδήποτε μέθοδο θερμικής επεξεργασίας Βιομάζας (καύση, πυρόλυση & αεριοποίηση) δίπλα στην πόλη της Σητείας, λόγω των επικίνδυνων επιβαρύνσεων που θα επιφέρει στο περιβάλλον και τη δημόσια υγεία του Δήμου.
3.Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε την υγεία και το περιβάλλον μας. Δεν θα ανεχτούμε καμία απολύτως προσπάθεια να επιβληθεί το εργοστάσιο καύσης βιομάζας δίπλα στην πόλη.
4.Απαιτούμε από τον Δήμαρχο και το Δημοτικό συμβούλιο Σητείας να δηλώσουν επίσημα την άρνηση τους για τη δημιουργία του σχεδιαζόμενου εργοστασίου καύσης βιομάζας στη Γκέλα-Σητείας. Το σχέδια τα προωθούν ιδιωτικές εταιρίες με σκοπό το κέρδος αδιαφορώντας για τις συνέπειες. Ως τοπική κοινωνία δεν πρέπει να συμβάλλουμε αλλά να αντισταθούμε σε μια τόσο καταστροφική επιλογή.
5.Ζητάμε από όλες τις δημοτικές παρατάξεις, τις τοπικές των πολιτικών κομμάτων, τους φορείς τα σωματεία και τους συλλόγους να δεσμευτούν ότι θα εναντιωθούν έμπρακτα σε κάθε ενέργεια για εγκατάσταση τέτοιου εργοστασίου δίπλα στην πόλη .
Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ

Συνολικες προβολες σελιδας