Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Ο Γιώργος Νταλάρας σε "Τραγούδια από καρδιάς" στην Κρήτη

Την Τρίτη 29 Ιουλίου, στο Πάρκο Χλουβεράκη, στη Σητεία
 Σειρά συναυλιών σε όλη την Ελλάδα, με ένα νέο πρόγραμμα που δοκιμάστηκε ήδη και γνώρισε τη θερμή υποδοχή του κοινού στην Κύπρο, πραγματοποιούν ο Γιώργος Νταλάρας και ο συνθέτης Γιώργος Ανδρέου που θα είναι στο πιάνο.
Ένα πρόγραμμα με νέες διασκευές για δύο πιάνα, μπουζούκι, ακορντεόν και κιθάρα, σε λαϊκά τραγούδια και λυρικές μπαλάντες από το ρεπερτόριο που ο Γιώργος Νταλάρας έχει ερμηνεύσει όλα αυτά τα χρόνια.


Οι δυο καλλιτέχνες μοιράζονται τη σκηνή με τον εξαίρετο πιανίστα και μουσικό Γιώργο Παπαχριστούδη. Μαζί τους η Ευτυχία Μητρίτσα, μια τραγουδίστρια της νέας γενιάς και μουσικός (πιάνο και ακορντεόν), που ξέρει να "λέει" τα λαϊκά, τα έντεχνα και τα παραδοσιακά, ενώ συγχρόνως να παραμένει παιδί της εποχής της.


Όλοι τους θα βρεθούν στην Κρήτη για να παρουσιάσουν το πρόγραμμά τους:

* Το Σάββατο 26 Ιουλίου στο Θέατρο "Τεχνόπολις", στο Ηράκλειο
* Τη Δευτέρα 28 Ιουλίου, στο Θέατρο "Ερωφίλη" (Φορτέτζα), στο Ρέθυμνο
* Την Τρίτη 29 Ιουλίου, στο Πάρκο Χλουβεράκη, στη Σητεία
* Την Πέμπτη 31 Ιουλίου, στο 1ο Γυμνάσιο Αγίου Νικολάου, στον Άγιο Νικόλαο και
* Την Παρασκευή 1 Αυγούστου, στο Θέατρο Ανατολικής Τάφρου, στα Χανιά.


Ο Γιώργος Νταλάρας με τους συνεργάτες του και με τη δική του παρουσία ως μουσικός στην κιθάρα, το μπουζούκι, τον μπαγλαμά και το ούτι, διασκεύασαν 40 σχεδόν τραγούδια γι' αυτό το ρεσιτάλ. Με τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία, παλιά και καινούργια, ρεμπέτικα, αλλά και παραδοσιακά και τραγούδια της Μεσογείου.


Ένα μέρος αυτής της καλλιτεχνικής συνεύρεσης είναι αφιερωμένο στο συνθέτη Γιώργο Ανδρέου, με τον οποίο ξεκίνησαν τη συνεργασία τους στη "Μικρή Πατρίδα". Βγαίνουν λοιπόν ξανά στο δρόμο, εκεί, στο "φοβερόν κριτήριον", στους αγαπημένους τους συνοδοιπόρους μιας ζωής - τους ακροατές της μουσικής τους, τους φίλους τους, τους δικούς τους ανθρώπους. Αγωνιούν για την κρίση τους, παραμένοντας αισιόδοξοι - πως το Μυστήριο θα πραγματωθεί κι αυτή τη φορά, πως θα γίνουνε "ένα", πως θα συγκινηθούνε, θα παρηγορηθούνε. Θα ελπίσουνε. Πάντα μέσα από τα τραγούδια, που καθένα αποκαλύπτει με έναν απροσδόκητο και μαζί απλό τρόπο, ιστορίες γοητευτικές, πονεμένες, γαλήνιες, σπάνιες αλλά και καταγγελτικές, πικρές, συγκινητικές, όπως ακριβώς εκφράζεται η ζωή μας καθημερινά.



Παραγωγή/Διοργάνωση: Notebook Artists' Management&Marketing
mail. ares@notebookgroup.gr
Άρης Αναγνωστόπουλος (τηλ. 6981092405)
Ειρήνη Αβραμέα (τηλ. 6974018694)

Υπεύθυνη επικοινωνίας: Αλεξία Στουρνάρα (τηλ. 6932467906).

Πηγή : Νέα Κρήτη

Συνολικες προβολες σελιδας