Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Αποκλειστικό: Η κόρη του πάσχει από καρδιοπάθεια, την ώρα που έφυγε και ο τελευταίος καρδιολόγος από το νοσοκομείο Σητείας!

Σε απόγνωση βρίσκεται ο Νίκος Σακαδάκης, πατέρας τριών παιδιών, καθώς βλέπει πως η 11χρονη κόρη του που πάσχει από συγγενή καρδιοπάθεια, βρίσκεται στο έλεος του Θεού, αφού δεν υπαρχει καρδιολόγος στο νοσοκομείο της Σητείας!

Ο κ. Σακαδάκης, μιλώντας αποκλειστικά στο CretePlus.gr αναφέρει πως η ψυχολογία της οικογένειας του βρίσκεται σε οριακή κατάσταση. "Ειμαι εργαζόμενος 26 χρόνια στο νοσοκομείο Σητείας. Είναι η πρώτη φορά που το βλέπω σε αυτά τα χάλια. Μια κατάσταση επικίνδυνη ακόμη και για τους ανθρώπους που χρειάζονται στήριξη. Όπως η κόρη μου, η οποία πάσχει από συγγενή καρδιοπάθεια. Από χθες δεν υπάρχει καρδιολόγος σε ολόκληρο νοσοκομείο", αναφέρει πνιγμένος από οργή και αγανάκτηση!

Τι έχει συμβεί; Μόλις χθες, ολοκληρώθηκε η περίοδος κατά την οποία ο αποσπασμένος καρδιολόγος από το νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, προσέφερε τις Υπηρεσίες του στο νοσηλευτικό ίδρυμα της Σητείας. Ετσι χθες επέστρεψε στη θέση του, αφηνοντας μια πόλη μαζί με τα γύρω χωριά, 18.000 κατοίκων, με έναν μόνο ιδιώτη καρδιολόγο!

Για να αντιληφθεί κανείς το πρόβλημα και το μέγεθος του, αρκεί να σκεφτεί πως από τη Ζάκρο ως το νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου, όπου πλέον θα πηγαίνουν τα καρδιολογικά περιστατικά απέχει 2.30 ώρες!

Όλα αυτά τα προβλήματα που προκύπτουν για τους καρδιοπαθείς, έχουν ωθήσει στα άκρα τον κ. Σακαδάκη, ο οποίος μας περιγράφει την κατάσταση που βιώνει και τον αγώνα που κάνει η κόρη του και η οικογένεια μαζί:

"Από το 2004 ως σήμερα,
η κόρη μου έχει υποβληθεί σε πέντε επεμβάσεις καρδιάς. Έχουμε μείνει τέσσερα χρόνια στο εξωτερικό. Έχουμε πάει ου ολίγες φορές στο νοσοκομείο Αγία Σοφία. Το παιδί μου το παρακολουθεί ο καθηγητής Καρδιοχειρουργικής, ο κ. Βασίλης Θανόπουλος στο Ιατρικό Αθηνών. Ανεβαίνουμε έναν Γολγοθά και πλέον ο αγώνας μας δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο, μετά την απομάκρυνση του καρδιολόγου από το νοσοκομείο Σητείας".

Έξαλλοι και οι γιατροί

Ανάστατοι όμως είναι και οι υπόλοιποι γιατροί του νοσοκομείου, καθώς πάρα πολλά περιστατικά, τα οποία μέχρι και χθες εξυπηρετούνταν, σήμερα δεν μπορούν, καθώς για την διάγνωση του ασθενούς, απαιτείται και η γνωμάτευση καρδιολόγου.

"Πάρα πολλά περιστατικά - αν δεν αλλάξει κάτι άμεσα- θα τα στέλνουμε στον Αγιο Νικόλαο. Από παθολογικά περιστατικά, ως ορθοπεδικά δε θα μπορούμε να τα δούμε από εδώ εμείς, περιθάλπτοντας τους ασθενείς", αναφέρει γιατρός του νοσοκομείου Σητείας στο CretePlus.gr.
Ελπίδα όλων είναι να δοθεί άμεσα λύση, καθώς η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί ούτε μια μέρα παραπάνω, όπως επισημαίνουν όλοι, ζητώντας - αν αυτό είναι δυνατόν - να δοθεί μόνιμη λύση και όχι προσωρινή, όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα.
   Ανδρέας Κριτσωτάκης Συντάκτης:
Πηγή : Creteplus.gr

Συνολικες προβολες σελιδας